Būsimoji gydytoja Guoda Juškevičiūtė: „Nustokite skųstis“

This entry was posted by on Pirmadienis, 24 lapkričio, 2014 at

Jauna, protinga ir perspektyvi – taip galima apibūdinti Guodą Patriciją Juškevičiūtę.2 Lietuvių kalbos mokytoja Joana Jovaišienė, mokiusi Guodą ketverius metus, taip pat paminėtų ją kaip linksmą, pozityviai nusiteikusią, atvirą ir nuoširdžią asmenybę. Mokytoja paatviravo, kad Guodos rašysena mokykloje buvo labai sunkiai įskaitoma, galbūt dėl to „Ąžuolyno“ gimnazijos metų abituriente 2012-aisiais tapusi mergina šiandien studijuoja mediciną ir neslepia, kad baigus gimnaziją jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojom.

Papasakokite apie save – ką ir kur mokotės šiuo metu, kokios paskaitos patinka labiausiai?

Jau trečius metus studijuoju mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Visos paskaitos labai įdomios, na, pavyzdžiui, per vienas mokomės žmogaus anatomiją, per kitas tyrinėjame, iš kokių ląstelių sudaryti  organai bei jų audiniai, dar kitose studijuojame fiziologinius veikimo mechanizmus, kokie vaistai ir kaip veikia organą.

Kokia veikla užsiimate laisvalaikiu?

Studijos atima didžiąją dalį laiko,  todėl laisvalaikiui jo nelieka daug. Su draugais juokaujame, kad savaites skaičiuojame sekmadieniais, nes kaip prabėga kitos dienos, net nepastebime. Bet aš niekada nebuvau žmogus, leidžiantis laiką tik prie knygų. Ir mokydamasi„Ąžuolyne“, ir dabar turiu labai daug papildomos veiklos. Priklausau Studentų mokslinės draugijos valdybai, kurioje sutikau dešimtis nuostabių žmonių, su kuriais daug dirbame, praleidžiame didelę dalį laiko kartu. Taip pat esu Kauno Rotaract klubo narė. Labai mėgstu teatrą, stengiuosi į jį nueiti bent kartą per dvi savaites.

Kokie prisiminimai išliko iš tų laikų, kol dar mokėtės „Ąžuolyne“?

Nostalgiški – draugai, prisiminimai, priimti sprendimai. Linkėjimai visiems! Gaila, kad neišeina dažniau užeiti į mokyklą. Visiems aukštai  iškelta galva galiu pasigirti, kad mokiausi šioje gimnazijoje!

Kas pasikeitė baigus mokyklą ir pradėjus studijuoti universitete?

Pasikeitė viskas! Bet tikrai į gera. Tai buvo naujo kelio pradžia. Išvažiavau gyventi į kitą miestą, kur beveik nieko nepažinojau. Nauja aplinka bei namai, nauji žmonės, naujas gyvenimo ritmas. Viskas, atrodė, prasidėjo iš naujo! Buvo proga gyvenime susidėlioti prioritetus bei išmokti naujų dalykų.

Kuo skiriasi paskaitos nuo pamokų mokykloje?

Paskaitose tikrai nereikia kiekvieną rytą būti nuo 8 val. Medicinines studijos yra šiek tiek kitokios – jei praleidi tam tikrus užsiėmimus ir jų neatsiskaitai, gali būti neprileistas prie egzamino, todėl reikia atsakingai žiūrėti į viską! Užsiėmimai būna kiekvieną dieną vis kitu laiku ir skirtingas paskaitų kiekis. Paskaitos trukmė 1,5 val., kai kurie darbai trunka net 3 valandas, todėl prisiminusi mokyklą stebiuosi, kad mes kažką spėdavome per 45 minutes…

Ką patartumėte mokiniams, kurie dažnai skundžiasi laiko stoka ir dideliu darbų kiekiu? Kaip sugebėti puikiai pasiruošti egzaminams ir įstoti į norimą specialybę?

Iš patirties sakau, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai, o skundžiasi dažniausiai tie, kurie nenori nieko daryti. Nustokite skųstis ir išnaudokite savo laiką efektyviai bei naudingai! 12- oje klasėje mokiausi tikrai labai daug, įdėjau daug pastangų, kad būčiau ten, kur esu šiandien.  Tačiau, kai atėjau į universitetą supratau, kad tie egzaminai artimiausiu metu nesibaigs, todėl reikia nustoti jų bijoti ir susitaikyti, kad niekada visko neišmoksite ir kad gyvenime egzistuoja sėkmė:  kokius klausimus gausi ir kaip susidorosi su jauduliu, dėmesio koncentracija. O jeigu kas nors nepasiseka, reikia suvokti, kad niekas gyvenime neįvyksta be priežasties. Mano patarimas: svarbu labai norėti, stengtis ir tikėti. Bet visų pirma turite išsiaiškinti, ko norite iš gyvenimo. Tad linkiu kuo greičiau tai išsiaiškinti. Ir kai nuspręsite, ko norite, nesiblaškykit ir kryptingai to siekite. Pastangų įdėti reikės, bet jeigu savo galvoje turėsite konkretų  tikslą, tai motyvuos dirbti ir eiti toliau! O tikėti irgi yra be galo svarbu, jeigu pats netikėsi savimi, kiti irgi tavim netikės.

 

                      Su Guoda Patricija Juškevičiūte kalbėjosi Deimantė Štulpinaitė, 3 e klasė

Comments are closed.