„LUKAS ALSYS – AKTORIUS IŠ PRIGIMTIES“

This entry was posted by on Ketvirtadienis, 27 lapkričio, 2014 at

Tokiais žodžiais apie buvusį „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinį, 2014-ųjų Metų abiturientą atsiliepia matematikos mokytoja, auklėtoja Vilija Šileikienė. Žodžių Lukui apibūdinti tikrai netrūksta: geraširdis, mandagus, organizuotas, tačiau svarbiausia – žodžio žmogus. Mokytoja pabrėžia, kad didžiausias Luko išskirtinumas buvo balso tembras ir kad aktorystės dalia jam – Dievo dovana. Vaikinas praėjusiais metais baigė „Ąžuolyno“ gimnaziją, dabar studijuoja vaidybą Kauno Vytauto Didžiojo universitete (VDU). alsys

Kaip pristatytumei save? Kur dabar mokaisi?

Trumpai kalbant,  esu kažkiek kuriantis žmogus, nuo seno artimas menams, ypač teatrui. Tai dabar ir studijuoju vaidybą VDU. Charakteris, na, jis gan sudėtingas, tačiau esu beveik visada linksmas žmogus, pyktis nemėgstu, manau, ir kiti nemėgsta. Patinka kaip ir visiems pasibuvimai su draugais, dabar jau ir susitinkame ir su kai kuriais aktoriais, pasikalbame apie teatrą prie taurės vyno (nors nežinau, ar tai reikia minėti).

Labai įdomu. Tačiau kodėl būtent teatras? Kas paskatino pasirinkti tokią profesiją?

Nežinau, kažkaip viskas prasidėjo 6-oje klasėje. Prisimenu, buvo  vokiečių kalbos pamoka  ir į kabinetą įėjo garbaus amžiaus vyriškis – A. Milinis. Jis pasiūlė užsukti į jo teatro studiją. Taip ir prasidėjo mano kelionė teatro labirintais, nuo tos akimirkos supratau, kad scenoje gali viską ir gali būti visoks, tai aukščiau kasdienybės, manau, tokia „visagalystės“ mintis ir paskatino stoti į aktorystę.J

Galbūt galėtum papasakoti keletą įsimintiniausių  akimirkų „Ąžuolyne“? Galbūt kokį įdomų ar juokingą įvykį prisimeni?

Įsimintiniausias įvykis buvo, kai man besimokant 11 klasėje paskelbė naują švietimo reformą dėl stojamųjų: visi panikavo, keikėsi, skubėjo, o aš sau ramiai gyvenau toliau, nes mano gyvenimo planų ji nepakeitė. Įdomu buvo stebėti savo draugus. Šiaip, reikia pasakyti, kad turbūt kiekviena diena praleista su brangiais  bendraklasiais buvo įdomi.

Gal galėtumei pasidalinti savo ateities planais, susijusiais su profesija?

Ko gero,  vienintelis tikslas – tapti aktoriumi ir kada nors suvaidinti Otelą.

Trumpas ir aiškus atsakymas, puiku! Na, o pabaigoje gal galėtumei pasakyti ažuolyniečiams kokį patarimą, kuris Tau padėjo mokytis mūsų gimnazijoje?

Egzaminų nėra ko bijoti, geriau saugotis „n“ raidžių. Egzaminai eina ir praeina, o štai prevenciniai…

Su Luku kalbėjosi Ugnė Daukšaitė,

3b klasė

Comments are closed.