Emigracijos nublokšti

This entry was posted by on Pirmadienis, 24 lapkričio, 2014 at

Sėdžiu ant metalinės kėdės oro uoste, stebiu, kaip lėktuvai vienas po kito išskraidina piligrimus į pažadėtąją žemę, laukiu savo eilės ir bandau pateisinti savo kartą. Duobė, kurioje gyvenau, nė iš tolo nepanaši į Rojaus sodus. ,,Čia Lietuva, čia lietūs lyja“ – eilinį kartą debesys, lyg neturėdami  ką daugiau veikti, pila aštrų, šlapią lietų ant tuščių individų makaulių ir kuria melancholišką nuotaiką. Kita vertus – lyja ar nelyja – gatvėmis vis tiek slankioja rūškani veidai. Rodosi, kad iš prosenelių būtume paveldėję ,,rūpintojėlių“ geną, kažką, kas įrašo veide liūdesį. Gal ir ciniškas mano mąstymas, bet taip aš matau Lietuvą – krūva surūgusių, nemąstančių senukų, kaltinančių jaunimą dėl emigracijos. Bet juk visi esame valdžios ir pinigų vergai. Tai ar galima mano kartą kaltinti savanaudiškumu? Mes juk esame situacijos atspindys, elgiamės, kaip mums diktuoja aplinkybės, kaip rodo pavyzdžiai. Matydami dabartinę situaciją Lietuvoje, nieko kito ir nebeįsivaizduojame.  Aplinka kuria mus –  mes kuriame Lietuvą. Valdžia turi tai, ko norėjo – lengvai valdomas mases, kurios, deja, kai ateis laikas, turės perimti jų postus. Valstybė sukūrė gaują moralės neturinčių zombių  su masine kultūra, realybės šou ir krepšiniu ,,išmuilintomis“ smegenimis. Taip ir jautiesi ne savam kailyje, kai ,,popsas“ tavęs nežavi, o krepšinis nėra pagrindinė religija. Tai gal man eiti valdžion? Ne. Tiesiog nepavyks. Mat žmonės labiau ,,linkę“ valdovais rinkti tokius, kurie yra jiems arčiau širdies. Todėl ir turim valdžioje šou biznio atstovus, kurie yra išrinkti kvailių gaujos.

Taip sėdime oro uoste ir matome, kaip visi masiškai bėga iš Lietuvos. Žmonės išsunkė iš Lietuvos viską, ką galima, ir dabar viliasi, kad gal mes, jaunimas, viską sutvarkysim. Turiu nuvilti. Niekas nemėgsta rankų į purvą kišti. Geriau keliausim į užsienį, kur dar liko ką sunkti.

Devynis kartus bandžiau parašyti ką nors, kas neskambėtų taip neigiamai ir šiurkščiai. Devynis kartus bandžiau. Tada nusprendžiau nebėgti nuo tiesos. Liūdna.

Meilė Baužytė, 3 c klasė

Comments are closed.