Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija aktyviai mini ir švenčia brangiosios Lietuvos Nepriklausomybės šimtmetį.

This entry was posted by on Penktadienis, 30 kovo, 2018 at

Vasario 15-ąją dieną vyko konferencija „Dovana Lietuvai“ vasario 16-osios proga. Jos metu pristatyti II-ųjų ir III-ųjų klasių moksleivių kūrybiniai darbai. Nuo naujųjų metų pradžios mokiniai dėjo pastangas į galimybę ypatingai išreikšti savo meilę gimtinei jos šimtmečio proga: rašė rašinius, piešė, tapė, kūrė žaidimus, muzikines kompozicijas, kalbas. Visų darbai buvo pristatyti istorijos pamokose, o tie, kurie paliko didžiausią įspūdį, tapo ir vykusios konferencijos dalimi.

O štai kovo 15-ąją III-iosioms bei IV-osioms gimnazijos klasėms aktų salėje buvo surengtas protų mūšis, skirtas kovo 11-ajai paminėti. Klausimai neapsiribojo vien tik nepriklausomybės atkūrimo tema, bet aprėpė ir visą Lietuvos istoriją, pažymint kunigaikščių valdymą, lietuvių išradimus, pergales. Protmūšį sudarė trys turai: geografijos, istorijos ir Lietuvai nusipelniusių asmenybių išmanymo. Pertraukų tarp turų metu buvo pristatyti dar keli kūrybiniai darbai, paįvairinę ir praturtinę protmūšį. Muzikinę kompoziciją, improvizuotą „tributą“ M. K. Čiurlioniui – garsiausiam vardui Lietuvos meno padangėje „Dar vienas kvietimas kurti savo šalį ir netapti apsimestiniu patriotu“ pristatė IIId klasės mokinės Elžbieta Radušytė ir Ieva Dikšaitytė, o rašinį „Ką reiškia Lietuvos nepriklausomybė?“ skaitė IIIe klasės mokinė Benita Gaižiūnaitė.

Valstybės nepriklausomybės šimtmečio proga buvo pademonstruoti įvairūs talentai, kūrybiškumo gebėjimai ir turtingas žinių bagažas. Džiaugiamės, galėdami laisvai kurti, reikšti mintis, kaip niekad džiaugiamės galimybe kasdien tobulėti ir būti tuo, kuo sugalvojam. Būti tuo, kuo norim, kuo esam. Valstybės ateities nešėjais.

Comments are closed.