Klaipėdos miesto mokytojų Stasės ir Juozo Kukulskių vardo komandinis matematikos konkursas įkvepia meilę matematikai

This entry was posted by on Pirmadienis, 16 gegužės, 2016 at

„Pedagoginio darbo sėkmė pirmiausia priklauso nuo gero savo dalyko išmanymo, gebėjimo tas žinias perteikti mokiniams. Kitas svarbus dalykas – nuoširdus bendravimas su mokiniais  kaip lygus su lygiais, nežeminant, neįžeidžiant mokinio asmenybės.“ Tai Klaipėdoje ir respublikoje žinomų matematikos mokytojų Stasės ir Juozo Kukulskių žodžiai.

Abu mokytojai savo ilgus metus atidavė mokiniams, ugdydami   meilę matematikai: vienas – „Versmės“ progimnazijoje, o kitas – „Ąžuolyno“ gimnazijoje.

Tie, kuriems šie sutuoktiniai vedė matematikos pamokas, ir šiandien juos prisimena kaip humoro jausmo nestokojančius, savo darbui atsidavusius mokytojus. Ne vienas jų ugdytinis yra įvairių miesto, respublikos olimpiadų prizininkas.

Tačiau metai bėga ir ateina laikas, kai turi palikti savo darbo vietą. Klaipėdos mieste jau kelinti metai vyksta matematikos renginiai, skirti  pagerbti išėjusius į pensiją ir dirbančius matematikos mokytojus. Šiais metais, bendradarbiaujant su „Versmės“ progimnazija, „Ąžuolyno“ gimnazijos  matematikos mokytojų iniciatyva buvo suorganizuotas gražus renginys 5-11 klasių mokiniams ir jų mokytojams –  „Mokytojų Stasės ir Juozo Kukulskių vardo komandinis konkursas“.

Į konkursą užsiregistravo 14 komandų: „Versmės“, „Verdenės“, S.Dacho, „Vyturio“, „Smeltės“, Sendvario progimnazijos, „Ąžuolyno“, Vydūno, H.Zudermano, „Varpo“, „Žemynos“, „Vėtrungės“ gimnazijų.

Šventę pradėjo „Ąžuolyno“ gimnazijos šokių grupė „Auštra“, vėliau skambėjo  III gimnazijos klasės mokinio  Edgaro Mosiejaus daina. Suteiktas žodis mokyklos direktorei. Renginį vedė „Ąžuolyno“ gimnazijos III klasės mokinys Gilbertas Umbražūnas (respublikinės matematikos olimpiados III laipsnio diplomo laimėtojas, respublikinės fizikos olimpiados I laipsnio laimėtojas). Gilbertas svečius ir visus atvykusius į konkursą pasitiko Juozo Kukulskio žodžiais. Mokytojus pasveikino „Versmės“ ir „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Po pusvalandžio gražios pradžios komandos buvo pakviestos dviem valandom atlikti užduočių. Mokytojus  tuo metu mokė  dirbti su matematine programa „Geogebra“ mokytoja V.Šileikienė. Vėliau 5-8 klasių mokinai buvo pakviesti į aktų salę, kurioje varžėsi „Protų mūšyje“, o 9-11 klasių mokiniai su mokytoju Juozu Kukulskiu aptarė uždavinių sprendimo būdus.

Pagaliau konkurso kulminacija – skelbiami nugalėtojai. 5-8 klasių grupėje I vieta skiriama „Verdenės“ progimnazijos komandai, II vieta – „Smeltės“, III – „Versmės“ progimnazijų komandoms, 9-11 klasių grupėje I vieta – „Ąžuolyno“, II vieta – H.Zudermano, III – Vydūno gimnazija.

Šventė praėjo puikiai. Tikėkimės, kad ši šventė taps kasmetine tradicija.

 

„Ąžuolyno“ gimnazijos mokytoja Vilija Šileikienė

 

 

 

Comments are closed.