Konkursų nugalėtojui chorui „Atžalynas“- „Aukso paukštė“

This entry was posted by on Ketvirtadienis, 21 balandžio, 2016 at

IMG_7515Kaip ir kasmet, po gražiausių metų švenčių Chorų ir jaunųjų dirigentų paramos fondas „Polihimnija“ ir jos prezidentas prof. Albinas Petrauskas sukviečia į Kauno „Vyturio“ gimnaziją, į konkursą „Dainuok ir keliauk“, pajėgiausius Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų mišrius chorus. Šiemet konkurse dalyvavo septyni chorai. Tai Biržų „Saulės“ gimnazijos mišrus jaunimo choras „SOLIS ORTUS“, Kauno „Vyturio“ gimnazijos mišrus choras „Vyturys“, Kauno „Aušros“ gimnazijos mišrus choras „Aušra“, Klaipėdos Vydūno gimnazijos mišrus choras, Molėtų gimnazijos mišrus choras, Vilniaus Gabijos gimnazijos mišrus choras ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mišrus choras „Atžalynas“.

Konkurso dalyviai atliko laisvai pasirinktą programą ir privalomą kūrinį – G. Kuprevičiaus „Linksmasis solfedžio“. Skambėjo daug gražios ir įvairios chorinės muzikos, kolektyvai atliko ir 2016 m . Lietuvos moksleivių dainų šventės repertuaro kūrinius. Kol komisija vertino dalyvių pasirodymą, choristai galėjo savo žinias išbandyti viktorinoje ir laimėti daug įvairių knygų.

IMG_7526Džiugu buvo išgirsti, kad Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mišrus choras „Atžalynas“ laimėjo I vietą bei specialiuosius prizus už įdomiausią konkurso programą ir geriausiai atliktą dainų šventės kūrinį. II vietą konkurse laimėjo Klaipėdos Vydūno gimnazijos mišrus choras, III vietą – Biržų „Saulės“ gimnazijos mišrus jaunimo choras „SOLIS ORTUS“. Paskatinamąjį prizą -kelionę po Lietuvą- laimėjo Molėtų gimnazijos mišrus choras.

Chorui „Atžalynas“ nuo 1999 m. vadovauja „Ąžuolyno“ gimnazijos muzikos mokytoja ekspertė Dalia Pilipavičienė. Kolektyvas nuolat aktyviai dalyvauja įvairiuose mokyklos, miesto ir respublikos renginiuose, dainų šventėse. Ne kartą koncertuota Klaipėdos universiteto Menų fakulteto salėje, dalyvauta Pasaulio lietuvių dainų šventėje Vilniuje, sakralinės muzikos festivaliuose „Iš širdies į širdį“. Dainuota Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje kartu su vargonininku Bernardu Vasiliausku, džiazo festivalyje, „Žaismingos muzikos“ edukaciniame projekte, 2015 m. – projekte „Ilgiausias Lietuvos istorijoje vaikų chorų koncertas“ Vilniuje, III respublikiniame mokyklų chorų festivalyje „Chorų šventė“. Vaikų ir jaunimo chorų festivalyje-konkurse „Mes – Lietuvos vaikai“ 2001 ir 2008 m. laimėta I vieta.

Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų mišrių chorų konkurse „Dainuok ir keliauk“ choras nuolat laimi prizines vietas: 2004 m. – antrąją, 2009 m. – trečiąją ir net 5 kartus – I vietą (2001, 2005, 2010, 2013, 2016). Šių laimėjimų dėka aplankė Paryžių, Prahą, Vieną , Budapeštą, Taliną, Panemunės pilis, koncIMG_7528ertavo Vengrijos sostinės šv. Mykolo (Szt. Mihaly) katedroje.

Turbūt ne veltui šiemet choras apdovanojamas „Aukso paukšte“. Todėl visus prijaučiančius chorinei muzikai maloniai kviečiame į Lietuvos liaudies kultūros centro įsteigtos nominacijos „Aukso paukštė“  įteikimą-geriausiam vaikų arba jaunimo (moksleivių) chorui ir vadovui laureatui- Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos chorui „Atžalynas“ ir jo vadovei Daliai Pilipavičienei. Šventinis koncertas vyks balandžio 22 d. 18.00 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje (K.Donelaičio g.4).

 

 

Diana Jakubauskienė,  Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė, choro „Atžalynas“ chormeisterė

Comments are closed.