Bėgom… „O kas po to bus?“

This entry was posted by on Antradienis, 7 spalio, 2014 at

Anksčiau žmonės daug bėgiodavo medžiodami maistą, o aną trečiadienį Klaipėdos ,,Ąžuolyno“  gimnazijos mokiniai bėgo, nes…. bėgo.

MOVE WEEK – kasmetinis Europos Sąjungos finansuojamas renginys, skatinantis žmones tiesiog daugiau judėti. Šios kampanijos atstovai Lietuvoje – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija – pakvietė šalies moksleivius ir jų mokytojus dalyvauti Europos judėjimo savaitės bėgime. Gimnazistams buvo mestas didžiausias iššūkis – įveikti 1988 metrus arba dar kitaip vadinama lietuvišką olimpinę mylią.

Mūsų gimnaziją šis renginys pasiekė kūno kultūros mokytojų dėka bei pritariant Mokinių parlamentui ir pavaduotojai Vidai Rudokienei. Bėgimas, pažymėtas šūkiu ,,Nori būti laimingas? Bėgiok!“, įtraukė beveik 300 mokinių ir keletą mokytojų.

Bėgimo diena, lydima visoje mokykloje iškabintų ir bėgiojimą skatinančių šūkių (…), išaušo užsakytai graži. Lyg paklusę bendram (,,Amžius yra atvirkščiai proporcingas bendrumo jausmui“) Visatos dėsniui, aktyviausi buvo pirmokai. Pareigingai įvairias kūno arba drabužių dalis išpuošę renginio simboliu – šypsenėle, jie bėgo lyg gerai ištreniruoti asmens sargybinių būriai (nesupraskit klaidingai, taip ir turėjo būti). Antrokai buvo pasyvesni, o štai trečiokai, matyt, ne bėgo, o skrido – finišo tiesiąją žemės lygmenyje kirto ne tiek ir daug.

Po iššūkio įveikimo kiekviena klasė buvo apdovanota trumpa fotosesija ir padėkos raštu.  Tradiciškai. Sklando gandai, jog bus ir kitų prizų … (antradienį, per klasės seniūnų susirinkimą) Verdiktas? Pirmokams geras įspūdis apie gimnaziją padarytas, „senesniųjų“ kaulai išjudinti. Nors ne, geriausiai šį renginį apibendrina šie netyčiomis nugirsti vienos pagyvenusios moters, bėgimą stebėjusios kartu su savo bičiule, žodžiai: ,,Žiūrėk, kokie vaikai… Sveiki, jauni, išsipuošę… Su naujais telefonais, kompiuteriais… Ach, kokie vaikai… O kas po to bus…“

Kornelija Ukolovaitė, 2 b klasė

1an 100_0177

100_0173100_0162

100_0168a100_0216a

Comments are closed.