Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ rugsėjo 10 – 19 dienomis

This entry was posted by on Antradienis, 29 rugsėjo, 2015 at

erdvelaivis

Rugsėjo 10-ą dieną startavo nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ 2015. Išradingumas – svarbiausias civilizacijos pažangos variklis. Jau dvyliktą kartą Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ ketina nustebinti šio išradingumo vaisiais. Festivalio programą šiemet praturtino dar keli universitetai, inovatyvios verslo kompanijos, kolegijos. Vienas iš naujų festivalio draugų – Italų kultūros institutas Vilniuje, kurio dėka Lietuvos mokslų akademijos (LMA) didžiojoje salėje galite išgirsti žymių Italijos mokslininkų: prof. Michele de Luca, prof. Salvatore M. Aglioti ir prof. Edoardo Boncinelli paskaitas apie kamienines ląsteles, užuojautos mechanizmus mūsų smegenyse ir mokslo grožio esmę.

Rugsėjo 10–19 dienomis visi norintys, nuo mažiausiojo iki vyriausiojo, galės rinktis iš daugiau kaip 300 nemokamų renginių dešimtyje Lietuvos miestų mokyklų, universitetuose, mokslo centrų laboratorijose, verslo įmonėse, miestų aikštėse ar kavinėse. Itin platus ir temų spektras, pradedant diskusijomis apie tai, kaip numalšinti pyktį, poliglotų dirbtuvėmis ir baigiant biofizikinių reiškinių modeliavimu superkompiuteriu, apsilankymais moderniausiose fizikos, biofarmacijos laboratorijose, Žmogaus elgesio tyrimų laboratorijoje, ekskursijomis Botanikos ir Zoologijos soduose.

Mokysitės atpažinti melą nuo tiesos, kurti reklaminius šūkius, sužinosite, ar dirbtinis intelektas gali priimti geresnius sprendimus nei žmogus ir kaip gimsta mada. Festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ padeda priartinti mokslo idėjas prie visuomenės, pristatyti technologijų, inovacijų naudą ir populiarinti Lietuvos mokslo įstaigas, inovatyvaus verslo įmones, taikančias savo veikloje mokslo laimėjimus. Atkreipiame dėmesį į tai, kad festivalyje vyks net kelios mokslo šventės Vilniuje ir Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, Panevėžyje, Druskininkuose.

Plačiau galite pasiskaityti svetainėje   www.mokslofestivalis.eu

Jau keleri metai ir mūsų gimnazija aktyviai įsijungia ir dalyvauja šiame festivalyje.

Festivalio įspūdžiais dalijasi mūsų gimnazistai:

Ekskursija į laivą „Mintis“

Ekskursija į slėptuvę

Paskaita „Mechatroninės sistemos šiandieninėje technologinėje įrangoje

Paskaita apie pneumobilį

Eksursija į Klaipėdos Universitetą

Paskaita „3D modeliavimas“

Kaip valdomas laivas?

Savanorių išvyka į vaikų dienos centrą „Dienvidis“

Comments are closed.