Mano diena nacionalinio mokslo festivalio „Ervėlaivis „Žemė” renginyje

This entry was posted by on Trečiadienis, 1 spalio, 2014 at

Gražią rugsėjo 16-osios dienos popietę  mes,  1d klasės mokiniai, su auklėtoja bei pavaduotoja apsilankėme mokslo festivalio ,,Erdvėlaivis  „Žemė“ rengtoje ekskursijoje po Klaipėdos aukštąją jūreivystės mokyklą.

Tik atvykusius mus pasitiko minėtosios mokyklos studentė, kuri ir vedė mums pirmąją ekskursijos dalį. Mergina pristatė „Meridiano“ laivo sumažintą modelį bei kaip su juo susiję jūreivystės mokyklos studentai, nuvedė į laivo mechanikų mokymosi bazę – elektroninių treniruoklių mechanikams klasę. Ten apžiūrėjome, kaip mokosi būsimieji laivų vyriausieji mechanikai, bei visus techninius įrenginius, tiksliau, jų modelius, su kuriais specialistai susiduria laivuose.

Vėliau buvome nuvesti į kitą labai modernią mokymo klasę būsimiems laivavedžiams. Šis elektroninis treniruoklis gimnazistams paliko bemaž didžiausią įspūdį, nes jį išbandyti galėjo bet kuris panorėjęs. Taigi, pabuvojome laivavedžiais,  „paplaukiojome“ po Klaipėdos uostą ir giedru oru, ir audros metu, net siaučiant pūgai, išbandėme įvairiausias sąlygas ir buvome labai nustebinti treniruoklio galimybių.

Po to studentė mums aprodė baseiną, skirtą mokytis gelbėjimo ir gelbėjimosi įgūdžių. Vienam mokiniui net buvo leista apsivilkti specialų neperšlampamą kostiumą ir išbandyti jį vandenyje.

Paskui buvome nuvesti į laivo mechanikos skyriaus modelį, kuriame studentai mokosi bei praktikuojasi gaisro atveju. Ten apžiūrėjome visas patalpas, kurios įrengtos visai kaip tikrame laive.

Galiausiai aplankėme pirmo kurso mechanikų dirbtuves, kuriose pirmakursiai praleidžia didesniąją dalį paskaitų, mokosi visus įrankius pasidaryti savomis rankomis. Tiems, kurie netikėjo, kad plaktukus, reples ir kt. pasidaro patys studentai, dėstytojas parodė buvusių mokinių darbus, kurie atrodo visai kaip pirkti parduotuvėje!

Ekskursijos metu susipažinome ir daugiau sužinojome apie  tokią išskirtinę mokymo įstaigą kaip Klaipėdos aukštoji jūreivystės mokykla, apie tai, kaip bei ką mokosi būsimieji jūreiviai. Visko gali būti, kad gal net kai kurie mūsų gimnazistai ateity panorės tapti jūrininkais… Ypač pamatę, kokiose įdomiose klasėse vyksta paskaitos.

Goda Skiotytė, I d klasė, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija

 

 

 

Nuotrauka0443Nuotrauka0439Nuotrauka0434Nuotrauka0428Nuotrauka0432

Comments are closed.