„Ąžuolyno“ gimnazijai – geros mokyklos vardas

This entry was posted by on Ketvirtadienis, 30 balandžio, 2015 at

Vertybes amžinas suraskim:
Tėvynę, mokslą ir dorovę!

       Š.m. Balandžio 28 dieną Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos sieną papuošė naujas ženklas – „Gera mokykla 2015“. „Geros mokyklos “ nominacija suteikiama mokykloms, kurios labiausiai atitinka sudarytą koncepciją ir pasižymi lyderyste, strateginiu valdymu, dideliais lūkesčiais dėl mokymosi pasiekimų, bendromis vertybėmis, tikslais. Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros nuomone, iš 35 konkurse dalyvavusių mokyklų Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija patenka į išrinktųjų aštuonetuką.

             Šia proga gimnazijos bendruomenė surengė koncertą, sveikinimo žodžius tarti atvyko Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros (NMVA) direktorius Gražvydas Kazakevičius ir Švietimo skyriaus darbuotojai.

             GABIJOS PAGOJUTES fotoSveikinimo kalbą sakęs V. Grubliauskas sveikino uostamiesčio gimnaziją, tapusią viena iš „Gerosios mokyklos“ ambasadorių Lietuvoje, džiaugėsi, jog tai šventė ne tik gimnazistams, mokytojams, administracijai, tačiau ir visam miestui. Meras priminė, jog su išskirtine garbe ateina ir išskirtinė atsakomybė, kuri „Ąžuolyno“ gimnazijos bendruomenei tikrai ne svetima. V. Grubliauskas teigė, jog tai misija ir įsipareigojimas, kurie puikiai skatins judėti pirmyn.

GABIJOS PAGOJUTES foto2

             NMVA direktorius Gražvydas Kazakevičius, tardamas sveikinimo žodžius, sakė: „Gera mokykla – prasmės, atradimų ir mokymosi sėkmės siekianti mokykla, grindžianti savo veiklą bendruomenės susitarimais ir mokymusi.“ Pasak direktoriaus ir penkių komisiją sudariusių narių, išrinkti, kuri mokykla verta tokio vardo, lengva nebuvo, tačiau galiausiai pavyko. Savo kalbą sakydamas Gražvydas Kazakevičius teigė, jog svarbiausia orientuotis į mokinius, vėliau klausė gimnazistų, ar „Geros mokyklos“ koncepcijoje minimi dalykai atitinka mokyklos kasdienybę. Salėje nuvilnydavo šūksniai ir aplodismentai, kurie byloja, jog tokio vardo gimnazija verta. Baigiamieji NMVA direktoriaus žodžiai įkvėpė: „Sveikinu su švente – pirmyn į ateitį!“

            GABIJOS PAGOJUTES foto75 „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė V. Prižgintienė džiaugėsi savo mokiniais, puikiais darbuotojais ir sakė, jog visa bendruomenė įdės dar daugiau darbo, kad galėtų išlaikyti tokį titulą.

             Viso renginio metu gausiai susirinkusių žiūrovų akis džiugino tautinių šokių ansamblio „Auštra“ surengti pasirodymai, muzikos garsais širdis virpino choras „Atžalynas“ ir mokyklos ansamblis. Visą koncertą vainikavo širdingas mokyklos himno giedojimas.

         GABIJOS PAGOJUTES foto68    Gimnazija gavo nominaciją patvirtinančius dokumentus ir jau minėtąjį ženklą, kuris puikuojasi mokyklos vidinio kiemo pusėje.

Filmą apie renginį galite pažiūrėti adresu: https://youtu.be/uTOrSXxXhqQ

 

Vaiva Pralgauskaitė, 3a

Comments are closed.