Universitetai užsienyje, privatūs koledžai Anglijoje ir JAV

This entry was posted by on Sekmadienis, 8 vasario, 2015 at

          100_2933Vasario 2 dieną ąžuolyniečiai turėjo neeilinę galimybę savo mokykloje  pasižvalgyti po parodą „Universitetai užsienyje, privatūs koledžai Anglijoje ir JAV“, kurioje buvo pristatomi ne tik universitetai, bet ir studijų programos bei įvairios stovyklos. Parodoje dalyvavo penkių šalių ( iš JAV, kaip teigia renginio programa, atstovų neturėjome) universitetų atstovai: Danijos, Švedijos, Škotijos, Nyderlandų ir Anglijos.

             Danijai atstovavo Zelandijos verslo ir technologijų institutas. Atstovės mums papasakojo apie puikias mokymosi sąlygas Danijoje:  studijos nemokamos; Danijos gyventojai – pripažinti laimingiausiais visame pasaulyje, o svarbiausia tai, kad studentai Danijoje yra sutinkami kaip asmenybės, todėl didžiausią vaidmenį priėmimo procese vaidina moksleivio motyvacija ir asmeninės savybės.100_2939

          Nyderlandus pristatė Tilburgo universitetas. O štai keletas faktų apie mokslą ten: universitetuose veikia daugybė studentų organizacijų; gyventojai pagarsėję savo tolerancija; studijų metu studentas yra skatinamas reikšti savo nuomonę.

St. Clare‘s koledžui Anglijoje atstovavo labai charizmatiškas vaikinas. Paklaustas, ar lietuviai gerai kalba anglų kalba, jis nusijuokė ir pasakė, kad mes kalbame daug aiškiau ir taisyklingiau nei daugelis jo pažįstamų Anglijoje. Svarios priežastys, kodėl reikia rinktis studijas būtent šioje šalyje: Anglija – ekonomiškai tvirta pasaulyje; nemažai muziejų ir meno galerijų studentams yra nemokami, taip pat ten palankios sąlygos pasiimti paskolą studijoms.

100_2960100_2926

Švediją pristatė Malmės universitetas. Ten visas mokslas yra sutelktas į darbą komandoje. Kodėl Švedija? Pirmiausia, studijos nemokamos; antra, tai antroji technologiškai išsivysčiusi šalis Europoje; ir galiausiai- švedai labai svetingai priima kitų kultūrų žmones.

Moksleiviams labai patiko ši paroda ir jie vienareikšmiškai pritarė, kad tokių renginių „Ąžuolyne“ turėtų būti ir daugiau.

Atėnė Simanauskaitė, 2c klasė

Comments are closed.