Įvyko pirmasis vadovų klubas

This entry was posted by on Penktadienis, 21 lapkričio, 2014 at

Š.m. lapkričio 19d. Klaipėdos miesto savivaldybėje vyko pirmasis mokinių savivaldų  vadovų klubo susirinkimas, organizuojamas Lietuvos moksleivių sąjungos Klaipėdos mokinių savivaldų informavimo centro. Jo metu tarpusavyje buvo supažindinti visų mokyklų savivaldų pirmininkai, aptarti aktualiausi švietimo klausimai bei ateities planai.

Mokinių savivaldų vadovai susitikime aptarė Lietuvos moksleivių sąjungos nuomonę dėl standartizuotų testų. Palaipsniui įvertinant standartizuotų testų naudą, Lietuvos moksleivių sąjunga siūlo padaryti juos privalomus visų mokyklų mokiniams, kad jie galėtų žinoti savo gebėjimus bei juos tobulinti su mokytojo pagalba arba savarankiškai, siekiant, kad kiltų bendri šalies moksleivių mokymosi rezultatai.

Diskusija vyko ir kitomis temomis, tokiomis kaip pilietiškumo ugdymas mokykloje – koks jis yra dabar ir kokio tikimės ateityje bei galimybė dalyvauti rinkimuose jaunuoliams nuo šešiolikos metų – už ar prieš? Susirinkimo dalyviai taip pat dalinosi idėjomis bei nusteikę rimtai dirbti kūrė bendrus tikslus.

Taigi vadovų klubo dėka nusimato produktyvaus darbo stiprinimas, pagalba problemų sprendimų ieškojimams bei puiki galimybė kurti bendrus projektus, apjungiančius kelias mokyklas.

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinių parlamento pirmininkė Audra Skuodaitė

vadovu klubas

Comments are closed.