Koncertas, skirtas šokių kolektyvo ,,Auštra“ dešimtmečiui paminėti

This entry was posted by on Penktadienis, 14 lapkričio, 2014 at

Jubiliejui skirtas koncertas prasidėjo gana vėlų lapkričio septintosios vakarą. Nors žiūrovų nebuvo daug, tačiau ištikimiausi gerbėjai: šokėjų tėvai, gimnazijos vadovai, baigę gimnaziją ir šokę „Auštroje“, draugai- visą vakarą šiltai sveikino ir palaikė dešimtmetį švenčiančio kolektyvo
pasirodymą.
Koncerto pradžioje buvo parodytas šokis ,,Eisva mudu abudu“, po kurio būrelio vadovė Loreta Černeckienė pasisveikino su žiūrovais ir pristatė kitus du šokius: ,, Paukšteliai“ ir ,,Gumbinė“ . Po jų šokėjai sėdo pailsėti, o žiūrovams buvo rodomas filmas apie kolektyvą ,,Auštra“, kurį kūrė mūsų gimnazijos mokinys Martynas Bagdonas. Jame matėme ansamblio šokėjus, iš jų imtą interviu. Jie labai gražiai atsiliepė apie vadovę. Filme buvo rodomi vaizdai ir iš šią vasarą
vykusios Respublikinės dainų šventės. Prisiminimai, užfiksuoti videojuostoje, labai visiems patiko, sukėlė malonių emocijų. Kolektyvo pasirodymą tęsė sušokti ,,Folklorinis šokis“, ,,Parovėja“ ir „Kun saka ?“, tada šokėjai atsitraukė į scenos kraštus, o vadovė pakvietė ateiti vyriausiuosius, tai yra ketvirtokus, ir tarė jiems švelnius padėkos žodžius, po kurių jaunieji kolektyvo nariai apjuosė ketvirtokus tautinėmis juostomis, kaip padėkos ir atsiminimo ženklu, o šie tada parodė savo ,,Trejinį susuktinį“. Tai buvo gražiausia koncerto dalis. Kaip atsaką šiam šokiui „Auštra“ padarė siurprizą- sušoko „Lenderį“, apie kurį vyresnieji nieko nežinojo. Pabaigos šokis sujungė visus- ir vyriausius, ir jauniausius kolektyvo narius.
Iškilmingo koncerto pabaigoje savo sveikinimo kalbą sakė gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė, po jos už gražią veiklą kolektyve įvertinti ir diplomais apdovanoti ketvirtokai bei, žinoma, energingoji ansamblio vadovė Loreta Černeckienė.
Tikrai geras, linksmas renginys buvo tą lapkričio pradžios vakarą gimnazijoje- tegu gailisi tie, kas nerado laiko jame būti.

Rokas Armonas, 2a

103_0014 103_0033 IMGP5944 IMGP5965

Comments are closed.