Kelionė į Kauną padėjo susidraugauti…

This entry was posted by on Antradienis, 28 spalio, 2014 at

Spalio 11-ąją dieną pirmų A ir D klasės mokiniai vyko į ekskursiją Kaune, kurios metu aplankė Lietuvos liaudies buities muziejų, taip pat pažiūrėjo pagal Ievos Simonaitytės romaną pastatytą spektaklį ,,Gentis“, laisvu laiku mokiniai pasivaikščiojo po Kauno senamiestį.

Ekskursija prasidėjo Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje. Tai vienas didžiausių (195 ha) ir daugiausiai eksponatų (149 nekilnojamų ir daugiau nei 90 200 kilnojamų) turintis etnografijos muziejus Europoje po atviru dangumi. Muziejus atspindi XVIII a. pab. – XX a. pirmos pusės visų Lietuvos regionų valstiečių ir miestelėnų buitį, darbus, tradicijas. Muziejaus centre – miestelis su jam būdingais pastatais, kuriuose žiedžiami puodai, gaminami gintaro, medžio dirbiniai. Skaudžius Lietuvai momentus atspindi tremties ir pasipriešinimo sektorius. Muziejus įkurtas 1966 metais Rumšiškėse, vaizdingoje Kauno marių pakrantėje. Prie kelio, vingiuojančio tarp miškų, pievų, kalnelių, – kaimų fragmentai, jaukios sodybos, šimtamečiai pastatai su gėlių darželiais, sodais ir daržais, su koplytėlėmis ir kryžiais, technikos objektai – malūnai, milo vėlykla, kalvė, aliejinė

Spektaklio režisierius A. Jankevičius supažindino žiūrovus ne tik su pačiu ryškiausiu I. Simonaitytės romanu ,,Aukštujų Šimonių likimas“, bet ir su autorės publicistikos straipsniais bei biografija, turinčia paralelių su pagrindine spektaklio veikėja Rože. Per skaudžią, dramatišką visos Šimonių giminės – genties ir asmeninę patirtį Rožė Šimonytė kalba apie bendrystę, tikėjimą, viltį.

Moksleiviai ekskursijoje bendravo su klasės draugais, su jais geriau susipažino, susidraugavo, atrado bendrų pomėgių bei tapo dar geresniais draugais nei buvo iki šiol.

Martynas Tamkevičius, 1a klasė

 20141011_144615 20141011_10224020141011_103609

Comments are closed.