Sveikatos ugdymo diena

This entry was posted by on Antradienis, 5 gruodžio, 2017 at

 Lapkričio 30-ą dieną „Ąžuolyno“ gimnazijoje vyko sveikatos ugdymo  diena. Šios dienos veikla buvo skirta sveikai  mitybai, sveikam  gyvenimo būdui  bei gyvensenai  ugdyti. Nepamokinė diena buvo išnaudota tinkamai ir naudingai. Šios dienos metu vyko protmūšiai  bei plakatų sveikos gyvensenos, AIDS temomis  kūrimas ir jų pristatymas. Protmūšyje varžėsi tiek pirmos, tiek antros klasės mokiniai. Iš kiekvienos 2-os  klasės atrinkti keli mokiniai sudarė komandą, kuri turėjo dalyvauti viktorinoje apie sveiką mitybą. Na, o likusieji mokiniai stebėjo renginį ir palaikė savo komandos draugus. Komandoms itin gerai sekėsi atsakinėti į klausimus, todėl rezultatai buvo gan panašūs. Nugalėtojomis tapo visos komandos, jos taip pat buvo ir apdovanotos simbolinėmis dovanomis – vaisiais.

Kol antrosios klasės dalyvavo viktorinoje, pirmosios kūrė plakatus, na o vėliau klasės apsikeitė vaidmenimis. Nuo pusės vienuoliktos 2-ų klasių mokiniai rengė plakatus apie sveikatingumą bei žalingus įpročius, o  visų 1-ų gimnazijos klasių mokiniai aktų salėje dalyvavo renginyje apie ŽIV ir AIDS. Į renginio programą buvo įtrauktas ir protmūšis, kuriame dalyvavo visų 1-ųjų klasių komandos, sudarytos iš penkių mokinių. Iš viso buvo pateikta dešimt klausimų, susijusių su šiomis ligomis, ir atsakyti į kiekvieną klausimą buvo skirta po minutę. Taip pat po kiekvieno klausimo buvo pateikiami teisingi atsakymai ir supažindinama su nauja informacija apie ŽIV arba AIDS. Pasibaigus protmūšio klausimams, buvo paskelbta, jog pirmąją vietą laimėjo 1e klasės komanda. Tuomet kiekvienos klasės komandoms buvo įteikti Padėkos raštai bei prizai, o po apdovanojimų prasidėjo plakatų pristatymai. Plakatai buvo įvairūs – nuo perspėjamųjų dėl ŽIV ir AIDS iki palaikančių sergančiuosius šiomis ligomis. Po 1-ųjų gimnazijos klasių plakatų pristatymų savuosius pristatinėjo ir 2-osios gimnazijos klasės. Po paskutiniųjų plakatų pristatymo visi grįžo atgal į klases, o mokinių parengti plakatai iškabinti  gimnazijoje. Jų buvo gana nemažai: „Alkoholio poveikis organizmui“, „Miegas ir jo reikšmė“, „Taisyklinga laikysena“, „Rūkymo poveikis organizmui“ ir daug kitų. Šie spalvingi ir išradingi projektai kabo mokykloje, todėl kviečiame juos paskaityti ir panagrinėti, nes temos, atsispindinčios plakatuose, yra aktualios ir naudingos, norint gyventi sveikai.

III-IV klasių mokiniai  klausė paskaitų: „Stresas ir jo padariniai“, „Kai nešlifuotas deimantas tviskančiu deimantu tampa – savanorystės atvejis“, dalyvavo pirmosios pagalbos  mokymuose bei relaksacijos užsiėmimuose, o pertraukų metu -MINI treniruotėse. Kūno kultūros mokytojai organizavo  krepšinio bei stalo teniso varžybas. Karjeros konsultantė Aušra Butkuvienė ir direktoriaus  pavaduotoja ugdymui Jolanta Ulrichaitė vežė mokinių grupę į Kauno Sveikatos mokslų universitetą. Dar kiti vyko į Klaipėdos Jūrininkų ligoninę, Lėlių teatrą.

Taigi, būtent ši nepamokinė diena buvo itin naudinga tiek mokiniams, tiek mokytojams. Šios veiklos metu mokiniai turėjo puikią galimybę patikrinti savo žinias ir sužinoti naujų dalykų apie sveiką gyvenseną, mitybą, AIDS, ŽIV ligas.

 Simona Erminaitė, 1b
  Lukrecija Giedraitytė, 2e

Comments are closed.