PRANAS BUTKUS, gimnaziją baigęs 2008 metais

This entry was posted by on Penktadienis, 17 kovo, 2017 at

pranas butkus    Didelės pastangos mokytis mokykloje man padovanojo ne tik raudoną diplomą, bet ir galvos skausmą renkantis, ką toliau studijuoti. Patiko ir sekėsi fizika, matematika, informacinės technologijos ir daug kitų dalykų, tad pasirinkimų tolesnei veiklai buvo daugybė! Vis dėlto tikriausiai modernus informacinių technologijų įvaizdis bei nuolatinė kompiuterių pažanga nulėmė mano apsisprendimą gyvenimą sieti su informacinėmis technologijomis, tad pasirinkau informatikos bakalauro studijas Kauno technologijos universitete.

Dar prieš prasidedant studijoms sulaukiau kvietimo mokytis KTU sustiprintų studijų grupėje. Čia kartu su kitais geriausiai abitūros egzaminus išlaikiusiais fizinių mokslų studijų programų pirmakursiais sustiprintai mokiausi aukštosios matematikos bei fizikos,  taip pat papildomai ir taikomosios psichologijos. Likusiu laiku su kitais informatikos studentais lankiau standartines savo studijų programos paskaitas. Po pirmo kurso, norėdamas daugiau laiko skirti savo specializacijai, aš iš sustiprintos studijų grupės perėjau į standartinį informatikos kursą ir netrukus su kitais kurso draugais ir vienam gerbiamam dėstytojui patarus laisvalaikiu įnikau į kompiuterinio žaidimo kūrimą. Ši smagi veikla man davė daug praktinių kompiuterių programų bei konkrečiai žaidimų kūrimo patirties. Būdamas ketvirtame kurse taip pat dirbau įmonėje „Agmis“, kur gavau progą prisiliesti prie realių projektų vystymo bei atlikau baigiamąją studijų praktiką. Už puikius mokymosi rezultatus ir užsitikrinęs rekomendacijas minėtose bei kitose papildomose veiklose studijų KTU metu sugebėjau „surinkti“ tikrą mokslo stipendijų kolekciją: prezidento K. Griniaus vardo stipendiją, daugybę kartų iš eilės gautą Rektoriaus skatinamąją stipendiją bei vienkartinę P. Kazicko vardo stipendiją. Šią seriją simboliškai pabaigė ir pats bakalauro studijų diplomas su pagyrimu.

Studijoms Kaune einant į pabaigą ir bemąstant apie tolesnį kelią aš suvokiau, jog esu pasirengęs bei norėčiau studijas tęsti užsienyje. Dėl palankių studijų finansavimo ir stipendijų galimybių bei širdžiai kultūra artimų šalių pasirinkau Erasmus Mundus magistro studijų programą „NordSecMob – Security and Mobile Computing“ (tikriausiai būtų verčiama kaip „Apsauga ir mobilieji skaičiavimai“). Pagal šią programą aš vienus metus studijavau Suomijos Espo mieste esančiame Aalto universitete bei dar metus Trondheime esančiame Norvegijos technologijos ir gamtos mokslų universitete. Šiuo laikotarpiu gavau progą patyrinėti šiaurietiškas kultūras bei gamtą, išmėginti save svetimoje aplinkoje, atlikti profesinę praktiką Aalto universitete bei susipažinti su daugybe įdomių ir labai skirtingų žmonių. Studijas vėl baigiau su pagyrimu, tik šįkart gavau net du diplomus – iš abiejų universitetų.

Po magistro studijų vėl sukau galvą, ką noriu toliau veikti bei kur gyventi. Tuo metu gerai suvokiau savo siekį įgyti daugiau patirties dirbant su didelėmis IT sistemomis. Galvodamas apie įvairius Europos miestus, į svarstymus įtraukiau ir Vilnių, visada mane žavėjusį miestą, kuriame taip niekad ir nebuvo tekę gyventi. Šie kriterijai bei greičiausiai užsienyje patirtas tėvynės ilgesys nulėmė, kad grįžau dirbti į Vilniuje esančią tarptautinę skaitmeninės reklamos administravimo paslaugų įmonę „Adform“, kurioje, pakeitęs kelias komandas bei paaugęs nuo jaunesniojo programuotojo iki programuotojo, o vėliau pervadintas į programinės įrangos inžinierių, dirbu iki šiol. Dirbdamas šioje įmonėje įsitikinau, kad protingų žmonių bei iššūkių dirbant su sudėtingomis moderniomis kompiuterinėmis sistemomis ir šiuolaikinėmis technologijomis galima nesunkiai rasti ir Lietuvoje. Darbas čia man vis dar yra įdomus ir, kaip rinkdamasis IT sritį ir numačiau, reikalauja daug papildomo domėjimosi technologijomis bei skaitmeninės reklamos sritimi.

Taigi, šiuo metu mano didžiąją gyvenimo dalį užima profesija: daug dirbu ir skaitau profesines knygas bei kitų formų literatūrą. Be to, labai džiaugiuosi, kad nuo šių metų atrandu laiko ir taip mylimai, tačiau nuo „Ąžuolyno“ laikų primirštai veiklai – dainavimui – esu geriausio mišraus Lietuvos choro „Bel Canto“ narys. Visi šiame chore esame mėgėjai, tačiau į dainavimą žiūrime rimtai bei turime didelių ambicijų. Lygiai taip pat rimtai ir ambicingai žiūriu į visas savo esamas ir ateities veiklas, tačiau šiame gyvenimo tarpsnyje ateities įvykių nebeskubinu: užsiimu tuo, kas man patinka, nesėdžiu vietoje, o kaip viskas bus ateityje, parodys laikas.

Comments are closed.