Savanorystė Dvasinės pagalbos jaunimui centre

This entry was posted by on Trečiadienis, 1 kovo, 2017 at

Koks tai  centras? Tai yra nevyriausybinė, pelno nesiekianti, savanoriška, labdaringa organizacija. Ji rūpinasi vaikais, kurie yra iš socialinės rizikos šeimų, susiduriančių su priklausomybės ligomis, smurtu šeimoje, bedarbyste. Jos tikslas vykdyti socialinės rizikos grupės šeimų socializaciją, ypatingas dėmesys yra skiriamas vaikų kasdieniams įgūdžiams, įvairiems  gebėjimams ugdyti, vertybėms  formuoti,  dvasinei sveikatai stiprinti, smurto ir psichologinių krizių prevencijai, maitinimui. Ši savanoriška organizacija yra tikrai naudinga ir reikalinga mūsų šaliai ir jos vaikams.

Žvarbią vasario 22-os  dienos popietę nusprendėme ir mes apsilankyti šioje įstaigoje ir sužinoti, kaip viskas veikia. Buvome pasiruošę trumpą žaidimų programėlę, kad galėtume susipažinti ir linksmai praleisti laiką būdami visi kartu. Kai į kambarį sugužėjo keliolika aktyvių ir triukšmingų įvairaus amžiaus vaikų, apsidžiaugėme, kad taip šiltai buvome jų sutikti. Bet, žinoma, buvo ir vaikų, kurie iš pradžių gana nedrąsiai ir abejingai žvelgė į mus, bet po keleto žaidimų visi po truputį susibendravome.

Šie vaikai, nepaisant to, jog turi problemų šeimoje, išlieka puikios nuotaikos ir gerai nusiteikę. Išvyka mums buvo puiki patirtis bendraujant su vaikais ar paaugliais. Taip pat labai džiaugiamės, jog visiems buvo linksma bei įdomu kartu praleisti laiką, susipažinti ir artimiau susidraugauti su šiais vaikais ir iš arčiau pamatyti jų kasdienybę.

Dėkojame Dvasinės pagalbos jaunimui centrui, jog mus taip šiltai priėmė ir įsileido į savo pasaulį, taip pat visiems savanoriams, kurie buvo taip gerai nusiteikę ir pasiruošę dalyvavo šitoje veikloje, ir, žinoma, mokytojoms, kurios lydėjo mus į šį centrą, – Laurai Inčerauskaitei ir Genovaitei Overlingienei.

Lukrecija Giedraitytė, 1e

20170222_163202 20170222_155240 20170222_154946 20170222_154940 20170222_153001

Comments are closed.