Rugsėjo 1-osios skambutis nuskambėjo ir „Ąžuolyno“ gimnazijoje…

This entry was posted by on Pirmadienis, 15 rugsėjo, 2014 at

Iš spintos pagaliau ir vėl ištrauktas švarkas, paskubomis nupirktos gėlės, plati šypsena veide ir iškelti nauji tikslai mintyse. O ir sąsiuviniai, dar tvarkingi, nesuplyšę, laukiantys savos istorijos. Visa tai – moksleiviams naujų mokslo metų pradžią reiškianti Rugsėjo 1-oji.

Ši šventė, tarsi mažosios rugsėjo Kalėdos, nepamiršo ir mūsų Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos sienų. Ir visi gimnazijos mokiniai, o tarp jų ir gimnazijos pirmokėliai, džiugesio ir smalsumo kupinomis akimis, tik gal kiek aukštesni nei metro penkiasdešimt ir gebantys skaičiuoti daugiau nei kiek bus dukart du, sugužėjo Klaipėdos į  sumaniausiųjų gimnazijos kiemą.

Šiais metais gimnazija atvėrė duris net 664 skirtingiems, bet bendrą gimnazijos istoriją kuriantiems ir žaliais švarkais pasidabinusiems mokiniams. Renginio vedėjai – Laura Masiliauskaitė bei Jonas Elenskis – sveikino visus susirinkusius kiemely, drąsino pirmokus, supažindino su naujaisiais klasių vadovais  bei linkėjo darbingų metų ketvirtokams, kuriems jau visai netoliese moja egzaminai.

Šventę tęsė buvusio mokinių parlamento narė Goda Liutkutė ir pirmininkas Paulius Baliutavičius savo kalboje linkėdami visiems aktyviai įsitraukti į gimnazijos bendruomenės veiklas, ypač pirmokus skatino nebijoti ir veikti. Taip pat  tikėjosi, kad naujai išrinktas Mokinių parlamentas taip pat nesnaus, kurs naujas idėjas ir jas realizuos. Vėliau šiuos linkėjimus palydėjo ir šventę dar ryškiau nuspalvino Elisos Gudz atliekama daina „Valerie“ bei mūsų gerbiamos direktorės Vilijos Prižgintienės šilti sveikinimo žodžiai, įkvepiantys su šypsena pasitikti naujuosius mokslo metus.

Daug gražių žodžių nuskambėjo, daug šypsenų, tikslų. O kad visa tai neliktų vien tik žodžiais, kad įgautų prasmę, visų klasių seniūnai į padangę paleido puokštę spalvotų balionų, kuriems patikėjo savo norus bei siekius. Ir visi akim dar ilgai lydėjo balionus, papuošuius žydrą padangę. Balionus – kuriuos kasmet mokykla paleidžia kaip paukščius, kad sugrįžtų  išsipildžiusiomis svajonėmis atgal. Sėkmingų metų!

Audra Skuodaitė, 3c

 ZAN_6478ZAN_6465

ZAN_6495 ZAN_6496

ZAN_6492 ZAN_6491

 ZAN_6481ZAN_6506

Comments are closed.